Oamenii lui Mircea Geoană au furat baze de date ale Armatei Române şi SRI (Update)

Categorie: Blogrollcoruptie politicainvestigmafie romaneascaManipulare prin presa

Datele personale ale ofiţerilor în rezervă din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, dar şi din SRI, au ajuns la staff-ul de campanie al lui Mircea Geoană şi au fost folosite de acesta în scop electoral. Informaţiile sustrase, cu caracter cel puţin strict secret, conţin toate datele de identificare rapidă necesare pentru mobilizarea ofiţerilor rezervişti în caz de război: nume şi prenume, iniţiala tatălui, gradul, vârsta, adresa etc. Deşi pare incredibil, candidatul PSD la Preşedinţia României, Mircea Geoană, a utilizat aceste informaţii pentru a trimite scrisori de “mobilizare” electorală tuturor ofiţerilor în rezervă. El le-a cerut militarilor români să i se alăture în încercarea de a-l alunga, prin vot, de la Cotroceni, pe Traian Băsescu.

Faptul că, pentru asta, a folosit baze de date secrete, sustrase ca urmare a penetrării unor structuri cu rol în apărarea şi securitatea naţională este de o gravitate extremă iar instituţiile abilitate ale statului ar fi trebuit să se autosesizeze din momentul în care aceste informaţii au fost făcute publice. Este adevărat, presa controlată de moguli a evitat abordarea acestui subiect deoarece un eventual scandal pe această temă l-ar putea scoate definitiv din competiţia electorală pe reprezentantul mafiei PSD, Mircea Geoană, şi l-ar putea arunca în puşcărie pe cel care a sustras şi folosit baza de date a militarilor români.

Cum responsabil cu campania electorală este Viorel Hrebenciuc, şi el ar putea avea probleme cu încheieturile mâinilor. Ar mai fi însă un personaj cu posibil acces la informaţiile militare folosite ilegal de Mircea Geoană. Este vorba de generalul rezervist Cătălin Voicu, vicepreşedintele Comisiei senatoriale pentru Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională, unul dintre principalii suspecţi ai acestei scurgeri de informaţii. Cum se ştie, Cătălin Voicu este, alături de Marian Vanghelie şi Dumitru Iliescu, membru de bază al grupării Viorel Hrebenciuc.

Mircea Geoană a pus în pericol securitatea Naţională a României

Accesarea neautorizată a bazei de date cu informaţiile privind ofiţerii români în rezervă poate pune în pericol securitatea naţională a României deoarece, spre exemplu, în cazul apariţiei unei situaţii extreme, de război, inamicul va putea afla nu numai care este capacitatea exactă de mobilizare rapidă a rezerviştilor români, dar şi toate datele de identificare a acestora. În cazul de faţă, care este considerat tabu de mass media centrale, Mircea Geoană este acuzat de folosirea în interes propriu a unor asemenea informaţii clasificate.

geoana_armata pag1

 

geoana_armata pag2

Acuzaţiile au fost făcute publice pe 6 noiembrie, dar numai în spaţiul virtual, pe câteva bloguri (AICI, AICI şi AICI ). Au fost publicate, astfel, două scrisori semnate de Mircea Geoană, cu un conţinut aproape identic, singurele diferenţe fiind cele privind gradul militar al destinatarului. Unul dintre aceştia este căpitan, iar celălalt comandor. Cei care au făcut deja publice scrisorile primite au confirmat că şi alţi rezervişti au primit acelaşi tip de scrisori. Pe de altă parte, baza de date accesată îi vizează nu numai pe rezerviştii din Ministerul Apărării Naţionale, ci şi pe cei din SRI. Un astfel de ofiţer, trecut în rezervă din SRI în urmă cu mai bine de un an, a primit acasă, prin curier, o scrisoare identică celorlalte. Şi în cazul său era precizat gradul cu care a trecut în rezervă, fiindu-i cunoscută, evident, şi adresa. Asta nu poate să însemne decât că interlopii au accesat informaţii extrem de sensibile şi le utilizează acum după bunul plac. La fel de îngrijorător, din punctul de vedere al securităţii naţionale, este faptul că baza de date accesată de hrebenciucii lui Geoană este una centrală, care priveşte rezerviştii de pe întreg teritoriul naţional, un argument în acest sens fiind acela că astfel de epistole au fost identificate la adrese din mai multe oraşe ale României, două dintre ele fiind Bucureşti şi Timişoara.

Căpitanul Andrei Văcaru: eu nu-mi trădez actualul Comandat Suprem! 

Iată cum îşi începe Geoană, în scrisoarea adresată unuia dintre rezervişti, “violul” electoral:

“Sînt sigur că vă miraţi puţin văzând aceste rînduri care sosesc acum, în pragul unor importante alegeri. Nu trebuie să vă miraţi domnule Capitan. Vă scriu dintr-un motiv foarte simplu – dumneavoastră, alături de întreg poporul român în slujba căruia aţi fost întreaga viaţă, sînteţi în curînd chemaţi să votaţi nu numai pentru funcţia de Preşedinte ci şi pentru cea de Comandant Suprem al Forţelor Armate. Nimeni nu poate şti mai bine decît militarii de carieră care sînt sau care ar trebui să fie calităţile unui Comandant Suprem”

Destinatarul scrisorii, căpitanul Andrei Văcaru (foto dreapta), fost ofiţer de relaţii cu publicul la Batalionul 32 Infanterie “Mircea” din Timişoara, i-a dat însă o replică fermă, pe blogul său, cerşetorului electoral. În primul rând, punctează Andrei Văcaru,

folosirea bazelor de date ale unei instituţii militare în scopuri electorale este ilegală şi nedemnă pentru un viitor „Comandant Suprem””.De asemenea, continuă el,

faptul că îmi cereţi să-mi trădez actualul Comandant Suprem (am observat că în aliniatul 4 din scrisoare folosiţi litere mici pentru aceeaşi funcţie, dar referitor la actualul Preşedinte al României) este un gest cara încalcă cutumele războiului. Dacă domnia voastră l-a trădat pe Ion Iliescu trimiţând o scrisoare domnului Emil Constantinescu în 1996, imediat după alegeri (…)eu nu o pot face. Comparativ cu dumneavoastră eu îmi respect comandanţii”.

A ieşit din CSAT bătând câmpii cu obrăznicie

Într-adevăr, ce fel de Preşedinte ar putea fi acela care pentru a câştiga alegerile a furat, sau a folosit în interes personal secrete de stat şi a pus, astfel, în pericol, securitatea naţională a României? La fel de grav este şi faptul că acest personaj este preşedintele Senatului şi, în această calitate, a forţat Guvernul pentru intrarea în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, printr-o ordonanţă de urgenţă neconstituţională. Ulterior, el şi-a anunţat cu surle şi trâmbiţe retragerea din CSAT invocând, culmea impertinenţei!, folosirea de către preşedintele Traian Băsescu a armatei ca “agent electoral”.

Desigur, Geoană a bătut câmpii prin acea acuzaţie deoarece Traian Băsescu îi vizitase pe militarii români din Irak nu în scop electoral, ci pentru a anunţa oficial ceea ce se hotărâse în CSAT, cu mai mult timp în urmă, adică retragerea programată a trupelor române din teatrul de operaţiuni.

Nu admit folosirea imaginii pozitive şi a încrederii populaţiei în Armata Română în scop electoral, partizan” – declara atunci, obraznic, Geoană. Cum am arătat însă, el face chiar mai mult decât atât: nu numai că se foloseşte de ofiţerii armatei române, sau ai serviciilor secrete, ca să ajungă preşedinte, dar “comite” asta prin utilizarea ilegală, în interes personal, a unor informaţii clasificate.

Dan Badea

Update: Profesionistii Semper Fidelis au sesizat si ei (vezi AICI) grava incalcare a legii, ca urmare a folosirii in campania electorala a datelor personale ale cadrelor militare in rezerva. Mai mult, ei lanseaza chiar o sugestie cu privire la locul de unde ar putea sa provina scurgerea de informatii: „Ce amestec are, in toata povestea asta, generalul rezervist Mihai Iliescu, seful ANCMRR, personaj extrem de apropiat de PSD si persoana care detine baza de date folosita acum de echipa de campanie a lui Geoana?”. Pentru conformitate, gasim acolo si un scurt reportaj despre un cadru militar in rezerva (plutonier adjutant Haralambie Stegaru) care a primit si el aceeasi scrisoare de la Geoana. Interesant este faptul ca adresa la care a primit scrisoarea nu este cea pe care o avea cand a fost trecut in rezerva, ci una actualizata.