Arhiva zilnica 21 decembrie 2009

Decembrie 1989: ©Documente inedite: Inima atinsă de glonţ a generalului Milea, pistolul, scaunul, vestonul, orificiile de intrare şi de ieşire a glonţului, epoleţii…

Categorie: Blogrolldiversiuneexport 3investigRevolutieSecuritate nationala

– Urmele sinuciderii generalului Milea, cel care a comandat “să se tragă în plin” la Timişoara şi Bucureşti –
Vasile Milea

Vasile Milea


Vasile Milea a fost ultimul ministru ceauşist al apărării, iar legendele legate de moartea sa au încins mintile celor care l-ar fi vrut erou şi care au cerut şi au obţinut deshumarea cadavrului acestuia. Oficial, Milea s-a sinucis. În dimineaţa zilei de 22 decembrie 1989 el s-a împuşcat cu un pistol în inimă, după ce ordonase să se tragă în  plin în manifestanţii de la Timişoara şi, apoi, de la Bucureşti.

În urma autopsiei făcute câteva zile mai încolo de către dr. Dan Şchiopu şi a anchetei care a urmat, dosarul a fost clasat cu soluţia dictată chiar de…Ceauşescu: sinucidere. Iată şi concluziile raportului medico-legal semnat în 1990 de către medicul legist.

Semne de violenţă, leziun...

Citeste mai mult

©Documente inedite: Lista "TERORIŞTILOR" din decembrie 1989

Categorie: Blogrollexport 3investigJustitieManipulare prin presaRevolutieSecuritate nationala

După ce Nicolae Ceauşescu a lansat ipoteza că, la Timişoara au acţionat elemente teroriste, care au incitat populaţia să iasă în stradă, formula a fost preluată, după 22 decembrie 1989, de Ion Iliescu şi de complicii săi. De această dată însă, „teroriştii” care, conform lui Iliescu, „trăgeau din toate poziţiile”, erau inventaţi de autorii loviturii de stat coordonaţi de Victor Athanasie Stănculescu, Gelu Voican Voiculescu şi Ion Iliescu. Deşi au trecut 20 de ani de la evenimentele din Decembrie, autorii diversiunii teroriste de atunci au rămas pe poziţii, refuzând să recunoască marea manipulare pe care au generat-o, în pofida faptului că procurorii militari au clarificat de multă vreme fenomenul terorist. Concluzia anchetatorilor a fost clară: cei care au acţionat după 22 decembrie 1989 au fost militari români sau cetăţe...
Citeste mai mult

Revolta românilor minut cu minut: O cronologie a evenimentelor din Decembrie 1989

Categorie: Blogrollexport 3investigManipulare prin presaRevolutieSecuritate nationala

De la fereastra locuinţei lui Tokes, la elicopterul de pe sediul Comitetului Central

15 decembrie

Este data la care expiră ultimul termen acordat preotului reformat Laszlo Tökes pentru evacuarea din locuinţa şi parohia sa de pe strada Timotei Cipariu nr.1 – Timişoara. Anunţaţi din vreme, enoriaşii pastorului s-au adunat, încă de dimineaţă, în faţa locuinţei lui Tökes, cu gândul de a împiedica evacuarea.

Ora 15.00: Pastorul Tökes cere enoriaşilor, de la fereastră locuinţei, să plece acasă.
Ora 23.00: Tökes este vizitat de primarul Timişoarei, Petru Moţ, însoţit de un activist PCR care îl anunţă că evacuarea a fost anulată. În Piaţa Maria din Timişoara se strânseseră câteva sute de oameni. Apar primele huiduieli la adresa reprezentanţilor puterii şi primele manifestări anticeauşiste din partea mulţimii adunate în Piaţa Maria...

Citeste mai mult

Decembrie 1989: Noi am tras în noi

Categorie: diversiuneexport 3investigManipulare prin presaPresaRevolutieSecuritate nationala

Adevărul despre „revoluţia” şi „teroriştii” lui Ion Iliescu


În decembrie 1989, în România n-a fost o revoluţie aşa cum a decretat Ion Iliescu (foto dreapta, alaturi de Nicolae Ceausescu).

Cei care s-au grăbit să definească astfel evenimentele petrecute aveau experienţa unor „revoluţii” la care fuseseră părtaşi, ei şi înaintaşii lor pe linie de partid. E vorba de revoluţia „democrat populară”, revoluţia „socialistă”, revoluţia „culturală”, revoluţia „tehnico-ştiinţifica” şi alte „revoluţii” mai mici sau mai mari. O revoluţie înseamnă o schimbare calitativa radicală a unui sistem, şi ea nu poate fi „construită” – cum au încercat comuniştii – şi nici declarată prin Monitorul Oficial – cum a procedat regimul Iliescu. Dacă urci un om într-un elicopter nu înseamnă că ai făcut revoluţie, ci înseamnă doar că ai urcat un om în elicopter...

Citeste mai mult